a

неділю, 27 червня 2010 р.

Джон Варнок

Джон Варнок


Джон Едвард Варнок (народився 6 жовтня 1940) є американський вчений комп'ютер відомий як співзасновник з Чарльзом Гешко з Adobe Systems, графіки та програмного забезпечення видавничої компанії. Д-р Варнок був президентом Adobe за перші два роки, голова і головний виконавчий директор за решту 16 років у компанії. Хоча у відставці виконавчого директора в 2001, він все ще є співголовою ради з Гешко. Варнок став першопрохідцем у розвитку графіки, публікації, веб та електронних технологій документі, які зробили революцію в галузі видавничої справи та візуальних комунікацій.

Біографія

Варнок народився в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта. Одружений, має трьох дітей. Варнок має ступінь бакалавра наук в області математики і філософії, магістр наук в області математики, кандидат в області електротехніки (інформатика), а також почесні ступені в галузі науки, всі з Університету штату Юта. Він також має почесну вчений ступінь від Американського інституту кіно.

У 1976 році, у той час працював на Варнок Еванс і Сазерленд, Солт-Лейк-Сіті основі комп'ютерної графіки компанії, поняття мови PostScript були посіяні. До співзасновником Adobe, з Гешко і Путман, Варнок працював з Гешко на Xerox 'и Пало-Альто-дослідний центр (Xerox PARC), де він розпочав у 1978 році. Неможливо переконати Xerox управління підхід до комерціалізації мова графіки Інтерпресс для управління печаткою, він, разом з Гешко і Путман, ліворуч Xerox почати Adobe в 1982 році. На своїй новій компанії, вони розробили еквівалентної технології, PostScript, "з нуля", і внесли його на ринок у LaserWriter Apple в 1984 році.

ранні публікації Варнок і предметом магістра дисертацію, був його 1964 доказ теореми рішення радикал Джекобсон для кінцевих рядків матриці [3] , який був спочатку задані американським математиком Натан Джекобсон в 1956 році.

У 1969 докторську дисертацію, Варнок винайшов алгоритм Варнок для визначення прихованих поверхонь у комп'ютерній графіці. [5]
Це працює, рекурсивні підрозділ сцени до районів, які отримали тривіальні для обчислення. Це вирішує проблему надання складний образ, уникаючи проблеми. Якщо сцена досить просто обчислити, то воно винесено, в іншому випадку вона ділиться на більш дрібні частини, і процес повторюється. [7]

Навесні 1991, Варнок виклав систему під назвою "Камелот" [9] , що перетворилася на Portable Document Format (PDF) файл формату. Мета була Камелот "ефективно захоплення документів з будь-якої програми, відправляти електронні версії цих документів у будь-якому місці, а також переглядати та друкувати ці документи на будь-якому машини". в документі передбачено Варнок, "Уявіть, якщо IPS (обмін PostScript) глядач також оснащений текстовим пошуком можливостей. У цьому випадку користувач може знайти всі документи, які містять певне слово або фразу, а потім думка, що слово або фразу в контексті в документі. Цілі бібліотеки можуть бути збережені в електронній формі ... "

Один з шрифтів з Adobe популярних в, Варнок, названа на його честь.

PostScript технології Adobe зробило його легше для друку тексту та зображень з комп'ютера, яка зробила революцію засобів масової інформації та публікації в 1980-х.

У 2003 Варнок і його дружина пожертвували 200 тисяч акцій Adobe Systems на суму більше 5,7 мільйона доларів [11]
а головним подарунком для нової будівельної техніки. Джон Е. і Марва М. Варнок інженерно-будівельний була завершена в 2007 і будинків в Університеті штату Юта Інженерного коледжу.

Д-р Варнок має 7 патентів. На додаток до Adobe Systems, він служить чи служив в раді директорів ebrary, Knight-Ridder, MongoNet, Netscape Communications і салон Media Group. Варнок є колишній голова Технологічного музею в Сан-Хосе. Він також є членом ради піклувальників Американського інституту кіно "Санденс" та Інституту.

Захоплення включати фотографії, Катання на лижах, веб-розробки, живопис, Прогулянки, кураторів рідкісних наукових книг та історичних об'єктів американських індіанців. [13]

Рішучим прихильником вищої освіти, Варнок і його дружина Марва, підтримали три президентських наділені стільці комп'ютерні науки, математика та образотворче мистецтво в Університеті штату Юта, а також має стілець у галузі медичних досліджень при Стенфордському університеті.

Визнання

Володар численних наукових і технічних нагороди, Варнок виграв премію системи програмного забезпечення від Асоціації з обчислювальної техніки в 1989 році. [15]
У 1995 Варнок здобув в університеті штату Юта Шановні випускника премії і в 1999 він був введений, як член Асоціації з обчислювальної техніки.
Варнок був удостоєний Едвін H. землі медаллю Оптичне товариство Америки в 2000 році. [17]
Оксфордського університету з Бодлеанській бібліотеки вручив медаль Бодл Варнок в листопаді 2003 року. [19]
[21]
У 2004 році отримав Варнок Лавлейс медаллю Британського комп'ютерного товариства в Лондоні. [23]
У жовтні 2006 року, Варнок-разом з Adobe співзасновником Чарльз Гешко-отримав Electronics Association Американська "річного медаль Achievement Award, будучи першим керівництво програмного забезпечення отримати цю нагороду.
У 2008 році, Варнок і Гешко отримав комп'ютера Підприємець Нагорода IEEE Computer Society "за винахід PostScript і PDF, і допомога у відкритті революції настільних видавничих та змінити методи взаємодії з інформаційно-розважальний". [25]
У вересні 2009 року, Варнок і Гешко були обрані на здобуття Національної медаллю за технології та інновації, один з найвищих почестей народ наділив вчених, інженерів і винахідників. [27] [28]
Варнок є членом Національної академії наук, Американської академії наук і мистецтв і Американського філософського товариства, причому дізнався американське суспільство старих.

Він отримав почесні ступені в Університеті штату Юта і Американського інституту кіно.