a

вівторок, 7 вересня 2010 р.

Adobe Shockwave

Adobe Shockwave

Adobe Shockwave (раніше Macromedia Shockwave) це гравець, програми мультимедіа, перший розроблений Macromedia, придбані Adobe Systems в 2005 році. Це дозволяє Adobe директор програми, які будуть опубліковані в Інтернеті та переглядати у веб-браузер на будь-якому комп'ютері, який має Shockwave плагін встановлений.

Опис

Shockwave фільми автором у середу директор Adobe. Незважаючи на підтримку, включаючи флеш-роликів всередині файлів Shockwave, автори часто обирають директора поєднання Shockwave Flash більше, оскільки він пропонує більше можливостей і більш потужні інструменти. Особливості не відтворені Flash включати набагато швидше, рендерингу, включаючи апаратне прискорення 3D, а також підтримка різних мережевих протоколів, у тому числі Internet Relay Chat. Крім того, у функції Shockwave може бути продовжений з так званими "Xtra S".

Платформа підтримки

На відміну від Flash, Shockwave плагін для браузера, не доступний для Linux або Solaris, незважаючи на інтенсивні зусилля, лобіювання. Однак, Shockwave Player може бути встановлений на Linux з CrossOver, або за допомогою версії Windows підтримуваного браузера вина (з різним ступенем успіху).

Shockwave була доступна у вигляді плагіна для обох в Mac OS і Windows на Протягом більшої частини своєї історії. Разом з тим існує помітний розрив у підтримці Macintosh в період з січня 2006 року (коли корпорації Apple випустила Apple-Intel перехідною економікою на основі Intel Core Duo) і в березні 2008 (коли Adobe Systems випустила Shockwave 11, перша версія для запуску рідний на Intel Mac).

Застосування

Хоча Shockwave був призначений для виготовлення широкого спектру онлайн фільми та анімації, її фактичне використання стало зосереджені в області розробки ігор. Вона часто використовується в інтернет-додатків, які вимагають дуже багатих графічного середовища. Інтернет навчання інструментів, які моделюють реальну фізику або пов'язано зі значними малювати графіки, карт, або розрахунок іноді використовують Shockwave.

Історія

Shockwave Player був спочатку розроблений для браузера Netscape по Macromedia Director членів команди Гаррі Чеслі, Джон Ньюлін, Сара Аллен, і Кен дня, під впливом попередніх плагін, Macromedia створила для Блекберд в Microsoft. Версія 1.0 була випущена Shockwave незалежного директора 4 і його розвиток з тих пір графік збігся з виходом директора, починаючи з версії 5. Його версія також має так були прив'язані до директора, і тим самим не було Shockwave 2-4 релізів.
Shockwave 1

Shockwave плагін для Netscape Navigator 2.0 був випущений в 1995 році, а також утиліту Afterburner для стиснення директор файли для відтворення Shockwave. Першим великомасштабним мультимедійних сайт, щоб використовувати Shockwave була 25-та річниця корпорації Intel мікропроцесора
Shockwave травня

Afterburner інтегрована в 5,0 директор засоби розробки, як Xtra.
Shockwave червня

Додана підтримка Shockwave Аудіо (SWA), який складався з нових форматі MP3 з додатковими заголовками.
Shockwave 7

Додана підтримка для засобів масової інформації в тому числі пов'язаних зображень і кидає
Додана підтримка Shockwave розрахованими на багато користувачів Server
Shockwave 8,5

Додана підтримка 3D-технології Intel, в тому числі рендеринга.
Shockwave 1910

Остання версія з підтримкою Mac OS X 10.3 і нижче, і Mac OS 9

Shockwave 1911

Додана підтримка Intel Mac основі С.

Брендінг і назва плутанини

У спробі підвищити свій бренд профілю всіх Macromedia Shockwave префікс гравців з їх іменами в кінці 1990 року. Хоча ця кампанія була дуже успішною і допомогла встановити Shockwave Flash в якості домінуючої плагін мультимедіа, Shockwave і Flash стало важче зберегти як окремі продукти. У 2005 році Macromedia на ринку три різних плагінів браузера гравець під торговими марками Macromedia Authorware, Macromedia Shockwave і Macromedia Flash.

Macromedia випустила веб-браузер плагін для перегляду файлів Macromedia FreeHand в Інтернеті. Він був затаврований Macromedia Shockwave для FreeHand і відображається спеціально стиснуті. FHC Freehand файлів.
[3]

Пізніше, з придбанням Macromedia, Adobe Systems повільно почав ребрендинг усіх продуктів, пов'язаних з Shockwave.

Проникнення на ринок

Відповідно з Adobe Systems, Shockwave Player є на 56% інтернет-включений ПК. [5] Він використовує.DCR (директор стисненого ресурсів) файли створені за допомогою засобу розробки Adobe директора.