a

середу, 21 липня 2010 р.

Adobe директор

Adobe директор

Директор Adobe (раніше Macromedia Director) являє собою мультимедіа-додатком авторської платформою, створеної Macromedia, тепер частина Adobe Systems. Вона дозволяє користувачам створювати додатки, побудовані на фільм метафору з користувачем "директор" з фільму. Спочатку призначений для створення анімації послідовностей, крім потужного мови сценаріїв називається Lingo зробили його популярним вибором для створення CD-ROM та автономні кіоски та веб-вмісту за допомогою Adobe Shockwave. Adobe директор підтримує 2D і 3D мультимедійних проектів.

Особливості

Директор має потужний скриптова мова називається Lingo, яка дозволяє достатньою взаємодії із зовнішніми файлами та деяких Windows API, що вона була використана для макету з графічним інтерфейсом і створювати прототипи додатків, а також для створення автоматичної кіоски на компакт-дисках і DVD С. Вона також використовується для автора інтерактивні ігри з багатою графікою і вбудованим QuickTime фільмів. Директор підтримує безліч різних растрових, аудіо і відео форматів. Вбудована в мові набір дуже потужний 2D інструментів маніпуляції растрові, іменованої "зображення Lingo". Це підмножина Lingo дозволяє авторам виконання більш складних операцій, таким чином, щоб bitblit. У той час як переважна більшість користувачів покладається на строки розвитку їх діяльності, ряд провідних розробників почали створювати приголомшливі проекти, зокрема ігор, які скористалися швидкість візуалізації Lingo. Ці передові проекти використовуватися тільки один кадр на часовій шкалі, і на дисплеї, рух і поведінку циклу (и) пам'яті основі спрайтів (а не раз-лінія, заснована з них) були опрацьовані в рідній Lingo. Директор 8,5 додала можливість імпорту, обробки і відображення 3D об'єктів. 3D можливості досить передові, незвичайні для авторської навколишнього середовища - і включає в себе такі функції, як можливість створення геометрії "на льоту" з коду, апаратне прискорення відображення моделі, а також розширені можливості освітлення. Він також підтримує векторної графіки і 3D-інтерактивність (через Shockwave 3D). Починаючи з версії 6, Директор включені файли Flash анімації та Lingo можна використовувати для взаємодії з Actionscript код Flash для більшого контролю.
Одним з найбільш потужних аспектів директора є його розширюваність, яка досягається за допомогою плагінів в додатках імені С. Xtra Наприклад, Є Xtras для настільних ОС маніпуляцій (створення папок, файлів, значки, ярлики, редагування реєстру) і Shell контролю, присвячений обробці тексту (RegX), PDF читачів, і багато іншого. Як правило, в інших розвитку мультимедійної середовища автора, який стикається з новим відео-кодек, які не можуть бути імпортовані може бути зовсім мілину, з Xtras, директор може бути розширений, щоб мати можливість вставляти додаткові види засобів масової інформації, крім тих, що на фондовому версії програмного забезпечення дозволить. Вони можуть бути створені користувачами або придбані у сторонніх постачальників. Вони створюються за допомогою директора XDK Adobe (Xtra Development Kit), C + + SDK. На жаль, Macromedia, іноді необхідно, щоб змінити інтерфейс програмування для Xtras від версії до версії директора, вимагаючи багато членів третьої сторони чи оновлювати свої плагіни або падіння підтримки директора після кількох змін. З часом, безліч оригінальних розробників сторонніх перейшли до інших можливостей, а не брати на себе витрати на їх редагування коду знову і знову.

Для виконуваного виробництва, директор може експортувати проекти для впровадження в веб-сайти за допомогою плагіна Shockwave. Shockwave файли мають розширення.DCR файл з розширенням. Інші варіанти виконуваних директор експорт проектів як автономне додаток називається проектором. Проектори може бути побудована на Macintosh і операційні системи.

Є багато інших не-інтерактивних форматів, які можуть бути експортовані з термінів директора, повинні вирішити одне на експорт анімації, таких як: анімовані GIF, Quicktime і т.д.

Порівняння Директора Flash

Відмінності між цими двома продуктами є предметом численних дискусій, особливо в суспільстві Директор з розвитку. Розширюваність є одним з основних відмінностей між цими двома, а деякі з різні кодеки, які можуть бути імпортовані. Директор, як правило, більший з двох, але слід був частиною її слабкість. Ця слабкість виявляється в повсюдної ерозії директора як лідера засоби розробки, особливо в критичних вікно 1998 - 2000. Завантажити слід плагін Shockwave директор був значно більше, ніж завантажити слід Shockwave Flash. Крім того, Macromedia партнерські відносини з дистриб'юторами, такі як Dell, Apple і т.д., є плагін Flash попередньо встановленої на комп'ютерах користувачів, так що вони не будуть запропоновано встановити будь-яке додаткове програмне забезпечення. На той момент (1998-2000), широкосмуговий доступ в інтернет не є нормою для більшості користувачів, а також 5-кратну різницю в розмірі було катастрофічним.
Історія

Директор почав як MacroMind "відеороботи", заявка на оригінальний Apple Macintosh. Анімація спочатку відображаються на чорні й білі екрани раннього Macintosh.
Назва була змінена на "Директор" в 1987 році, з додаванням нових можливостей і Lingo скриптова мова в 1988 році. Версія Windows була доступна на початку 1990-х.

З 1995 по 1997 конкуруючих мультимедіа авторська програма з'явилася називається mTropolis (від mFactory). У 1997 році він був придбаний і похований Quark, хто мав свої плани в мультимедійних авторських з Кварк Immedia.

Продукт Хронологія

1985: відеороботи
1988: призначений директором 1,0
1993: Macromind директор став Macromedia Director (V 3.1.3)
1994: Macromedia Director 4 був випущений (Windows і PowerMac, підтримка)
1996: Macromedia Director 5 був випущений (Shockwave)
1997: Macromedia Director 6 був випущений (Поведінка підтримка)
1997: Macromedia Director 6.5 був випущений пізніше в цьому році
16 листопада 1998: Macromedia Director 7 було випущено
2000: Macromedia Director 8 була випущена
2001: Macromedia Director 8.5 був випущений в (Shockwave3D)
2002: Macromedia Director MX був звільнений (також відомий як директор 9)
5 січня 2004: Macromedia Director MX 2004 був звільнений (також відомий як директор 10)
25 березня 2008: Adobe Director 11 був випущений
23 березня 2009: Adobe 11,5 директора був звільнений
11.x Adobe директор

Перший реліз директора під торговою маркою Adobe (V. 11) ознаками DirectX 9 і підтримку Unicode і розширені можливості 3D на основі NVIDIA PhysX двигуна, а також растрові фільтри, підвищення відео, аудіо та зображень форматів файлів підтримки, і Adobe Flash CS3 інтеграції. Shockwave Player 11 також випустили.
Версія 11,5 додали 5,1-канальний об'ємний звук можливості в режимі реального часу змішування, звукові ефекти і фільтри DSP. Крім того, є додана підтримка H.264-відео інтеграції на весь екран і відтворення відео високої чіткості. Інші підтримувані формати включають: 3D імпортером на Google SketchUp, потокове підтримки за допомогою RTMP і ByteArray типів даних.