a

середу, 28 липня 2010 р.

Macromedia FreeHand

Macromedia FreeHand

Macromedia FreeHand є застосування ЕОМ для створення двовимірної векторної графіки (використання геометричних примітивів, таких як точки, лінії, криві та полігони для представлення зображень, також відомий як геометричного моделювання), орієнтованих на професійних учасників ринку настільних видавничих систем. Розвиток було припинено [3] [5] [7] , але вони все ще доступні [9] у версії для Microsoft Windows і Mac OS X.

FreeHand дуже схожа за своїми масштабами, передбачуваний ринок, а також функціональні можливості Adobe Illustrator. Вона була створена Altsys і допущені до Aldus, яка випустила версії 1 до 4. Коли Aldus об'єдналася з Adobe Systems, через перекриття ринку Illustrator, Adobe FreeHand повернувся до Altsys незабаром після злиття (після деяких сперечань, і втручання з боку Федеральної торгової комісії). Altsys пізніше купив Macromedia, яка випустила FreeHand 5,0, 5,5 (Mac тільки), 7, 8, 9, 10 і 11/MX. У 2005 році Adobe придбала Macromedia, таким чином, повернення продукту до FreeHand Adobe.

Гнучкого застосування, вона була використана для макета сторінки (особливо, починаючи з версії 4, яка була заснована на Altsys віртуоз NeXTstep і був на декількох сторінках можливості), а також створення і редагування векторних графічних файлів для друку та Інтернет.

Його остання версія, FreeHand 11, був у продаж як FreeHand MX, який показав її інтеграцію з Macromedia MX лінію продуктів, яка також включає Macromedia Flash, Macromedia Dreamweaver і Macromedia Fireworks і багато іншого.

Майбутнє

Як тільки частина пакету MX Macromedia's, Freehand сьогодні автономне додаток, в даний час продаються Adobe, хто історично сильні включені простота у використанні, додрукарських розвитку, Flash і феєрверки інтеграції та взаємодії з іншими пропозиціями Macromedia's флагмана. Деякі цікаві особливості Aldus Freehand версії від 2 до 5,5 дав користувачеві можливість друку великих градієнтів резолюції з високою колірної резолюції файли TIFF. Macromedia версії 7 до версії 9 дозволяє експортувати. GIF,. JPEG, PDF,. EPS. Справи, і Photoshop файли, які були створені робіт. Поточний використовувати для публікації електронних книг дозволяє письменникові змінити високого дозволу TIFF або EPS зображення з низьким дозволом JPEG файлів при створенні файлів Adobe PDF. Freehand також мав честь бути першим основні графічні розробки додатків запропонувати шарів і не друкувати роботи райони навколо Робота сторінці. Багато користувачів, як і раніше виробляє Робота в версії 9.


Macromedia істотно не оновлення для FreeHand MX Studio 2004 і не включати його взагалі в Studio 8. Багато хто вважає, це відбувається тому, феєрверки призначений для веб-розробки в той час як FreeHand не був призначений для Інтернет. [10] Інші вважають, що, оскільки більшість у векторних зображень FreeHand функції були включені в Macromedia Fireworks, що немає необхідності для обох програм (проте, той факт, що Macromedia продовжує надавати сприяння FreeHand після Studio 8 була випущена, як видається, свідчать про протилежне). Феєрверки нездатність зробити векторний. EPS або. Відповідних PDF-файлів для друку повинні підтвердити це.

Набуття Adobe Macromedia також з під сумнів майбутнє FreeHand, у першу чергу у зв'язку з конкуруючими Adobe Illustrator продукту. Adobe спочатку було оголошено в травні 2006 року, що вона планує і надалі підтримувати FreeHand і розвивати його ", заснований на [] потребам клієнтів, їх". [12] Тим не менш, рік по тому на 15 травня 2007, Adobe оголосила, що вона, по суті, припинити розробку і підтримку програми. [13]

За станом на Adobe Creative Suite 3 збору, FreeHand файли можуть бути відкриті безпосередньо в Adobe Illustrator CS3, а потім зберігаються у вигляді файлів Illustrator. Однак, не всі можливості Freehand будуть імпортовані.

Хоча деякі користувачі програми були висловивши свою стурбованість, сподіваючись побачити Adobe продовжувати підтримувати і розвивати пакет, [14] Компанія вирішила надати кошти і підтримку, щоб полегшити перехід до Illustrator замість. Ці питання від користувачів, в основному базуються на деяких сприймається функція відмінності між FreeHand і Illustrator, такі як гнучке управління багатосторінкових (там, де сторінок може бути змінений і переставити на таблицю віртуальних малюючи на них), і вікно списку стилів і квітів. У вересні 2009 року співтовариство користувачів називається "FreeFreeHand організація" була створена з метою зібрати достатньо членів, які дозволяють вживати заходів для майбутнього FreeHand.

Хоча Adobe заявила, що Macromedia FreeHand не підтримує Windows Vista [15] , FreeHand, як повідомляється, працюють під Vista без особливих проблем. [16]

Обидва FreeHand 10 і Freehand MX до цих пір добре працювати в Mac OS X 10.6 (Snow Leopard). [17] Freehand 10 встановлюється без проблем, тоді як для Freehand MX реєстрації виправлення необхідно, щоб операції по 10,6. [18]