a

суботу, 21 серпня 2010 р.

Adobe Flash Player

Adobe Flash Player

Adobe Flash Player представляє собою програму для перегляду анімації і фільмів з використанням комп'ютерних програм, таких як веб-браузер. Flash Player є широке поширення власних мультимедіа та застосування плеєр створений Macromedia і в даний час розроблені і поширені по Adobe після його придбання. Flash Player працює SWF файли, які можуть бути створені Adobe Flash Authoring Tool, в Adobe Flex або ряд інших Macromedia і інструменти сторонніх виробників.

Adobe Flash, або просто Flash, відноситься як до мультимедійної авторської програми і Adobe Flash Player, написані і розповсюджувані Adobe, який використовує векторної та растрової графіки, рідна мова сценаріїв ActionScript і називається двонаправлений потокове відео й аудіо. Строго кажучи, Adobe Flash це середовище розробки та Flash Player є віртуальною машиною, що використовується для запуску Flash файлів, але в розмовній мові це стало змішане: "Flash" може означати як середовище розробки, плеєр, або файли додатків.

Flash Player підтримує вбудований скриптову мова називається ActionScript (AS), який засновано на ECMAScript. З моменту свого створення, ActionScript назріло із сценаріїв синтаксис без змінних, яка підтримує об'єктно-орієнтована код, а тепер можуть бути порівняні з можливістю JavaScript (ECMAScript іншій основі скриптова мова).

Flash Player був спочатку призначений для відображення 2-мірний вектор анімації, але з тих пір став придатний для створення багатих заявою Інтернет і потокове відео й аудіо. Він використовує векторну графіку, щоб звести до мінімуму розмір файлу і створювати файли, які економлять смугу пропускання і часу завантаження. Flash є стандартним форматом для ігор, анімації і графічного інтерфейсу вбудованого в веб-сторінки.

Flash Player доступний як плагін для останніх версій браузерів (наприклад, Mozilla Firefox, Opera, Safari і Google Chrome) за окремими платформ. Adobe стверджує, що кожна версія плагіна є зворотно сумісним, за винятком безпеки зміни, внесені до версії 10. [2]

Підтримувані платформи

В останній версії Flash Player, версія 10, доступна для Windows 2000 і вище, Linux, Solaris і Mac OS X. Версії 9 є самої останньої офіційної версії в даний час для Linux / ARM основі Nokia 770 / N800 / N810 Інтернет Таблетки працює Maemo OS2008, класичної Mac OS і Windows 95/NT. [3] [4] Версія 10 може працювати під Win9x використанням KernelEx . HP пропонує версії 6 гравця на HP-UX. [5] Інші версії програвача з'явилися в якийсь момент для OS / 2, Symbian OS, Palm OS, BeOS та IRIX. [6] Kodak Easyshare Один включає в себе Flash Відтворити. Flash Player SDK був використаний для розробки його на екрані меню, в яких опиняються і відображаються за допомогою вхідного в Flash Player. [7] Серед інших пристроїв, чехарда підприємств надає Flash Player з Leapster Мультимедійні системи навчання і продовжив Flash Player з екраном підтримки дотик. [8] Sony має вбудовану Flash Player 6 в PlayStation Portable 'S веб-браузера через прошивку версії 2.70 і Flash Player 9 в PlayStation 3' з веб-браузера в версії прошивки 2,50 [10] . Nintendo має вбудовану Flash Lite 3.1, що відповідає Flash 8, в Internet Channel на Wii.
Adobe випустила альфа-версію Flash Player 10 для x86-64 Linux від 17 листопада 2008. Adobe інженери заявили, що 64-бітні версії для всіх підтримуваних платформ знаходяться у стадії розробки; альфа-релізи Mac і Windows прийде в майбутньому попередні релізи. [12] Adobe заявила, що буде оптимізувати Flash для використання на ARM архітектура (ARMv6 ARMv7 і архітектур, які використовуються в ARM11 сім'ї та Cortex-серії процесорів) і випустити його в другій половині 2009 року. Компанія також заявила, що вона хоче, щоб Flash на NVIDIA Tegra, Texas Instruments OMAP 3 та Samsung зброї. [13] [14] Початок 2009 року було оголошено, що Adobe Flash нагадуватиме до телевізора за допомогою процесора Intel Media CE 3100 до середини 2009 року. [15] Пізніше, ARM Holdings сказав, що вітає рішення про Flash, тому що "перетворить мобільні додатки і усуває стверджують, що на робочому столі контролю в Інтернеті". [16] Проте за станом на травень 2009 року очікується ARM / Linux пристроїв нетбук був погано підтримки веб відео та фрагментарний базового програмного забезпечення. [17]

Хоча SWF останнім часом знову відкритий формат, Adobe не були готові зробити повний вихідний код для розробки відкритого програмного забезпечення. Вихідний код ActionScript Virtual Machine була випущена як проект під назвою Тамарін [18] відповідно до умов MPL / GPL / LGPL потрійний ліцензією. Вона включає в себе специфікації ActionScript байтовий кодом. Даний проект є спільним керівництвом Mozilla і Adobe. Повний опис в форматі SWF можна без обмежень Adobe [19] . Вільного програмного забезпечення гравців Gnash і Swfdec вельми неповним на даний момент. Однак, оскільки SWF тепер відкритий формат, вільний гравець повинен досягти високої якості йти вперед, як розробники здійснювати офіційні специфікації SWF.

Мобільні системи операційної

Наступна таблиця показує Flash Player підтримка мобільних системи з експлуатації:
Mobile OS Останні версії Adobe Flash
Windows Mobile / Pocket PC +7 (Автономні програми V6) [20] [21] і Lite 3,1 [22]
Symbian OS Adobe Flash Lite 3.1 [23]
PS3 браузера Інтернет 9.1 (оновлення 3) [24]
PSP Інтернет браузер 6 [25]
Чоловічий 10 [26]
Maemo 9,4 [27]

Інтернет Безпека / стійких елементів ідентифікації

[28]
Flash Player представляє собою додаток, під час роботи на комп'ютері, який підключено до Інтернету, призначена для одночасної взаємодії з сайти, що містять Flash контенту, які відвідують в Інтернеті. Таким чином, за певних конфігураціях застосування має потенціал мовчки компромісу "Інтернет конфіденційності своїх користувачів, і робити це без їх відома. За замовчуванням Flash Player налаштований на дозвіл невеликий, у противному випадку невидимого "відстеження" файли, відомих як стійкі елементи ідентифікації (пироги) [30] або місцевого Shared Object файли будуть зберігатися на жорсткому диску комп'ютера користувача. Направлено у фоновому режимі через Інтернет з веб-сайтів, до яких користувач підключений, то ці файли набагато шлях "куки" робити з інтернет-браузерами. При зберіганні на комп'ютері користувача, PIE (. Золь) файли можуть передавати особисті важливі дані назад через Інтернет без відома користувача до одного або декількох третім особам. Крім того, Flash Player також здатний доступу і пошуку аудіо та відео дані з будь-якого мікрофона та / або веб-камери, які можуть бути побудовані або пов'язані з користувачем комп'ютера і передавати її в режимі реального часу через Інтернет (також можливе без участі користувача знання ) до одного або кількох третім особам.

Хоча ці можливості можуть бути заблоковані ствердно і / або інвалідів користувачем, застосування Flash Player не забезпечує внутрішньо доступною "Налаштування" панелі для досягнення цієї мети. Замість доступу до різних панелі налаштування, необхідні для управління продуктивністю додатків в "Захист", "Storage", "Безпека" і "Оповіщення" налаштування може бути досягнуте за допомогою веб- "Установки Manager" сторінку, розташовану на "підтримку" розділу сайті Adobe.com або інструменти сторонніх виробників (див. Місцеві Shared Object). Кожна з функцій може бути включений / відключений або "глобально" для покриття всіх веб-сайтів, або набір по-різному для окремих веб-сайтів в залежності від бажання користувача, Flash Player, щоб мати можливість взаємодіяти з кожною з них.

Хоча Flash параметрів панелі управління в теорії дозволяють користувачам захистити їх особисте життя, то вони повинні також знати, що відповідним створеного Visual Basic Script або аналогічний код може перезаписувати будь-які призначені для користувача настройки, перш ніж Flash Player Plug-в називають веб-сторінки.

На додаток до печиво, багато банків та інші фінансові інститути також регулярно встановлювати стійких ідентифікації елементів з використанням Flash Player для користувачів "жорстких дисків, коли вони встановлюють і доступ до своїх рахунків, як і інші інтерактивні сайти, такі як YouTube.

Історія

Macromedia Flash Player 2 (1997)
Основному векторів і руху, деякі малюнки, обмеженого аудіо
Підтримка стерео звуку, розширення інтеграції растрового зображення, кнопки, бібліотека, можливість зміни кольору між.
Macromedia Flash Player 3 (1998)
Додано альфа-прозорість, ліцензії стиснення MP3
Привезено поліпшення анімації, відтворення, а також публікації, а також впровадження простих команд сценарію, в інтерактивному режимі.
Macromedia Flash Player 4 (травень 1999)
Пила впровадження потокових MP3 і Motion Tween. Спочатку Flash Player плагін не був у комплекті з популярними веб-браузерами і користувачі повинні були відвідати Macromedia сайт, щоб завантажити її; У 2000 році, проте, Flash Player вже поширюються всі AOL, Netscape і Internet Explorer браузерів. Два роки опісля вона поставила всі релізи Windows XP. Установки бази в Flash Player досягнуто 92 відсотків всіх користувачів інтернету.
Macromedia Flash Player 5 (серпень 2000)
Великий крок вперед у здатності, з розвитком можливостей сценаріїв Flash в якості випущений ActionScript.
Пила можливість налаштувати середовище розробки інтерфейсу.
Macromedia Генератор був першою ініціативою Macromedia відокремити дизайн від змісту Flash файлів. Generator 2.0 був випущений у квітні 2001 року і ознаками в режимі реального часу серверних покоління Flash зміст в Enterprise Edition. Генератор був припинений в 2002 році на користь нових технологій, таких як Flash Remoting, яка дозволяє плавну передачу даних між сервером і клієнтом, і ColdFusion Server.
У жовтні 2000 року, юзабіліті гуру Якоб Нільсен написав полемічні статті про придатність Flash зміст має назву " Flash 99% Bad ". (Macromedia пізніше найняв Nielsen, щоб допомогти їм покращити юзабіліті Flash.)
Macromedia Flash Player 6 (версія 6.0.21.0, кодова назва Exorcist) (березень 2002)
Підтримка для країн-споживачів Flash Remoting (AMF) і Web Service (SOAP)
Підтримка OnDemand / жити потокового аудіо та відео (RTMP)
Підтримка з екрану через Microsoft Active Accessibility
Додано Sorenson Spark відео кодек для Flash Video [31]
Підтримка відео компонентів програми, колективні бібліотеки, та доступності.
Macromedia Flash MX Communication Server, а також випустив в 2002 році, дозволили відео, яка проходить в Flash Player 6 (у противному випадку відео може бути вбудований у фільмі Flash).
Macromedia Flash Player 7 (версія 7.0.14.0, кодова назва Mojo) (вересень 2003)
Підтримка прогресивного потокового аудіо та відео (HTTP)
Підтримка ActionScript 2.0, об'єктно-орієнтована мова програмування для розробників
Можливість створення діаграм, графіків і додаткових текстових ефектів з підтримкою нових розширень (продається окремо), високої вірності імпорту PDF і Adobe Illustrator 10 файлів, мобільні пристрої та розвитку і форм розвитку, заснованого на навколишнє середовище. ActionScript 2.0 була розроблена і впроваджена, надаючи розробникам офіційної об'єктно-орієнтованого підходу до ActionScript. V2 компоненти замінені компонентами Flash MX в, переписаний з нуля, щоб скористатися ActionScript 2.0 і об'єктно-орієнтованими принципами.
У 2004 році "Flash Platform" був введений. Це розширило Flash більш ніж інструмент авторських Flash. Flex 1.0 та 1,0 Бриз були звільнені, обидва з яких використовували Flash Player, як спосіб доставки, але покладатися на інші інструменти, ніж авторська програма Flash для створення Flash додатків і презентацій. Flash Lite 1.1 був випущений також, що дозволило мобільних телефонів для відтворення Flash контент.
Macromedia Flash Player 8 (версія 8.0.22.0, кодова назва Maelstrom) (серпень 2005)
Підтримка виконання завантаження GIF і PNG зображень
Нове відео кодек (On2 VP6)
Підвищення ефективності виконання і виконання растровий кешування
Live фільтрів і blendmodes
Файл для завантаження і завантажити можливості
Новий текстовий движок, Шафран Тип системи
ExternalAPI підсистема представлена замінити fscommand ()
На 3 грудня 2005, Adobe Systems придбала Macromedia і її портфоліо продукту (включаючи Flash). [33]
Adobe Flash Player 9 (версія 9.0.15.0, кодова назва Зафод) (червень 2006), раніше названий Flash Player 8.5
Новий скриптова движок ECMAScript, ActionScript Virtual Machine AVM2. AVM1 зберегти для сумісності.
Actionscript 3 через AVM2.
E4X, який є новим підходом для розбору XML.
Підтримка бінарних сокетів.
Підтримка регулярних виразів і простору імен.
ECMAScript 4 віртуальну машину подарував Mozilla Foundation та названа Tamarin.
Adobe Flash Player 9 Update 1 (версія 9.0.28.0, кодове ім'я Марвін) (листопад 2006 [34] )
Підтримка-екран повністю. [35]
Adobe Flash Player 9 Update 2 (версія Mac / Windows 9.0.47.0 і 9.0.48.0 Linux, під кодовою назвою Hotblack) (липень 2007)
Оновлення системи безпеки
Adobe Flash Player 9 Update 3 (версія 9.0.115.0, кодова назва Moviestar або Frogstar) (грудень 2007) [36] [37]
H.264
AAC (HE-AAC, AAC Основний профіль і AAC-LC)
Нова Flash Video формат F4V на основі ISO бази Media File Format (MPEG-4 Part 12)
Підтримка формату файлів на основі бази ЗМІ ISO файл формату [38]
Adobe Flash Player 10 (версія 10.0.12.36 під кодовою назвою Astro) (жовтень 2008)
Нові можливості
3D об'єкту перетворень
Користувальницькі фільтри через Pixel Bender
Розширений текст підтримку
Аудіокодек Speex
У реальному масштабі часу потоку Media протоколу (RTMFP)
Динамічна генерація звуку
Векторних даних типу
Розширені можливості
Великі растрові підтримки
Графіка малюнок API
Контекстне меню
Апаратне прискорення
Згладжування двигуна (Шафран 3.1)
Читання / запис доступ до буфера обміну
WMODE
Adobe Flash Player 10.1 (версії 10.1.53.64, під кодовою назвою "Арго) (червень 2010)
Критика

У квітні 2010, Стів Джобс виконавчий директор корпорації Apple опублікувала відкритий лист, стверджуючи, чому Apple не дозволить Flash на Iphones, Ipods і iPads. Одна з причин, згаданих 6 стала безпека. Вакансії пише "Symantec недавно підкреслив Flash за те, що один з найгірших безпеки записів в 2009 році." [40]
Стів Джобс відкрито критикував стабільності Flash Player, заявивши, що, коли один з комп'ютерів Macintosh Apple в аварії ", частіше за все не" причиною може бути пояснено Flash. Крім того, він назвав Flash як "баггі". [42]

Генеральний директор компанії Adobe Шантане Нарайен відповів, сказавши: "Якщо Flash [це] номер один тому, що комп'ютери Mac аварії, про яких я не знав, він має стільки ж спільного з операційною системою Apple." [43]