a

вівторок, 17 серпня 2010 р.

Adobe Photoshop Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom

Adobe Photoshop Lightroom це програмне забезпечення, фотографії розроблені Adobe Systems для Mac OS X і Microsoft Windows, призначений для надання допомоги професійних фотографів в управлінні тисячі цифрових фотографій і робить виробництво робіт пост. Це не файл-браузер, як Adobe Bridge, а додаток для керування базою даних зображень, який допомагає в перегляду, редагування та управління цифровими фотографіями.

Історія

У 2002 році ветеран розробник Photoshop Марк Гамбург розпочав новий проект, під кодовою назвою "тіней". Гамбург простягнув Андрію Herasimchuk, колишній дизайнер інтерфейсу для Adobe Creative Suite, щоб отримати проект з мертвої точки. [3] Новий проект був навмисний відхід від багатьох встановлених конвенцій Adobe. 40% від Photoshop Lightroom написаний з використанням мови сценаріїв Lua. Після декількох років досліджень у Гамбурзі, Herasimchuk, Сенді Алвес, колишній дизайнер інтерфейсу в команді Photoshop, і Грейс Кім, науковий продукт Adobe, проект отримав імпульс тіней навколо 2004. Herasimchuk вирішили залишити Adobe Systems в той час, щоб почати дизайн компанії в долині, а потім вибрав Гамбург Phil Клівенгер, колишній співробітник Краузе 'и Кай, щоб створити новий вид застосування. [5]

LR) інженерних Photoshop Lightroom в (талант в основному базується в штаті Міннесота, у складі команди, яка вже створена ImageReady додаток Adobe. Трой Галлії, Мелісса Галлії, а решта їх екіпажів (за повідомленнями, відомі як "Міннесота Phats" [7] ), а Гамбург, розробив архітектуру за застосування. Джордж Джардін, досвідчений фотограф і попередні євангеліста Adobe, округлені раннього команди, заповнивши роль менеджера продукту. [9]

Бета розвитку

На 9 січня 2006, більш рання версія програми Photoshop Lightroom, яка раніше просто називається Lightroom, був випущений для громадськості, Macintosh тільки публічна бета-версія, на Adobe Labs на сайті. Це був перший продукт Adobe випустила для широкої громадськості для зворотного зв'язку в процесі її розвитку. Цей метод був використаний потім у розробці Adobe Photoshop CS3. Подальше бета-релізи слідувати. Відомі релізи включені Beta 3 по 18 липня 2006, яка додала підтримку Microsoft системи Windows. На 25 вересня 2006, Beta 4 був випущений, який бачив програми об'єднані в комплекс продуктів Photoshop, а потім невелике оновлення на 19 жовтня, який був випущений в якості бета 4.1.

Версія 1,0

На 29 січня 2007, Adobe Lightroom оголосив, що буде судноплавства по 19 лютого 2007. США список цін був установлений на рівні $ 299. Великобританії роздрібна ціна склала £ 199.
Lightroom v1.x не оновлюється при оновленні до v2 встановлений і новий серійний номер не потрібно, теж.

Версія 2,0


Adobe Photoshop Lightroom 2.0 Beta було оголошено в офіційних листів від Adobe в квітні 2008 року. Нові функції включають в себе:
Локалізовані коригування (редагувати окремі частини зображення)
Покращені засоби організації
Підтримки кількох моніторів
Гнучкі можливості друку
Підтримка 64-розрядних
Офіційний реліз Lightroom v2 був 29 липня 2008, поряд з випуском Adobe Camera Raw v4.5 і DNG Converter 4.5. Adobe DNG додав камери профілів для обох версій. Ця технологія дозволяє користувальницькі колірні профілі камери, або зовнішній вигляд, повинні бути створені користувачем і збережені. Вона також дозволяє профілі відповідності творчих стилів вбудовані в камери для наслідування. Adobe випустила комплект таких камер профілів для Nikon і Canon моделей, на додаток до основної Стандартні профілі для всіх підтримуваних типів і моделей, через Adobe Labs, в той же час, що і Lightroom версії 2. Ця технологія є відкритою для всіх програм, сумісних з форматом стандартних файлів DNG.

Версія 3,0

Adobe Photoshop Lightroom 3.0 Beta була випущена 22 жовтня 2009. Нові функції включають в себе: [11]
Нові колірні шуму
Поліпшення заточення інструменту
Новий псевдо-модуль імпорту
Водяний знак на папері
Зерно
Публікація послуги
Користувальницький пакет для друку
На 23 березня 2010, Adobe випустила другу бета-версія, яка додала наступні можливості:

Нові освітленості шумозаглушення
Прив'язний зйомки для вибраних Nikon і Canon камер
Основною підтримкою відео файлів
Точка кривий
Хоча це і не включені ні в один реліз бета-версії 3 також буде містити вбудований в об'єктив і корекції зору управління, коли вона випустила [13] .

Остаточна версія була випущена 8 червня 2010 без будь-яких нових великих функціональність додав. Він мав усі можливості, включені в бета-версії, додав об'єктив коригування та перспективних перетворень і ще кілька поліпшень та оптимізації продуктивності.

Особливості

На відміну від традиційного програмного забезпечення для редагування зображень, Photoshop Lightroom орієнтований на наступних етапах процесу:

Бібліотека - перегляд зображень збору та організації - аналогічні за своєю концепцією до "Організатор" в Adobe Photoshop Elements
Develop - неруйнівного RAW і JPEG файлу редагування
Слайд-шоу - інструменти та експорт
Друк - варіантів компоновки і налаштування
Web - автоматичне створення галереї і завантажити
Розробка режим має ряд стандартних передустановок для корекції кольору або ефекти і підтримує обмін користувальницьких пресетів онлайн.

Конкуренти

Корпорація Apple розробляє аналогічний продукт, Aperture.
Bibble Labs Bibble з іншого перетворення RAW і системи документообігу фотографії. Він доступний для Windows, Mac і Linux систем.
За даними статистики 2009 від компанії InfoTrends дослідження, випущеного Adobe Systems менеджер Джон Нак, всього 1045 північноамериканських професійних фотографів, які дали інтерв'ю, 37,0% використали Lightroom і 6,3% використали * Діафрагма в той час як 57,9% використали Photoshop Camera Raw плагін дюйм З користувачів Mac, 44,4% використали Lightroom і 12,5% використали Aperture. [14]