a

суботу, 7 серпня 2010 р.

Adobe PageMaker

Adobe PageMaker



PageMaker був одним з перших настільних видавничих програм, представив в 1985 році Aldus Corporation, [2] спочатку на то новий Apple Macintosh, і в 1987 році на комп'ютерах з операційною системою Windows, то нові 1,0.

PageMaker був нагороджений SPA Excellence в галузі програмного забезпечення за кращу нову Використання комп'ютера в 1986 році.

PageMaker використовує Adobe Systems 'PostScript мова опису сторінки, а в 1994 Adobe Systems придбала і Aldus PageMaker.

У якості додатку покладаються на графічний інтерфейс користувача, PageMaker сприяли популяризації платформи Macintosh і охорони навколишнього середовища Windows. [3]

Історія версій

Версія для Macintosh 1,2 був випущений в 1986 і додана підтримка PostScript шрифти, вбудовані в LaserWriter Plus або завантажити в пам'ять інших пристроїв виводу. [4]
До травня 1987 початковій версії Windows був в комплекті з повною версією Windows 1.0.3, після цієї дати "Windows-виконання", без перемикання завдань можливостей не був включений. [5] [6] Таким чином, користувачі, які не мають Windows може запускати програми з MS-DOS.

Версія для Macintosh 3 була відправлена у квітні 1988 року. [7] PC версія була відправлена травня 1988. [8]
Версія 3.01 була доступна для OS / 2 і прийняла великі переваги багатопоточності для поліпшення реагування користувачів.

Остання версія PageMaker 7.0, випущений 9 липня 2001, хоча оновлення були випущені для двох підтримуваних платформ з тих пір.

Версія Macintosh працює тільки в Mac OS 9 або більш ранніх версій, немає вбудованої підтримки для Mac OS X, [10] і він не працює у всіх на основі Intel Mac. Це не нормально працювати під Classic, і Adobe рекомендує клієнтам використовувати стару Macintosh, здатні завантажуватися у Mac OS 9. Версія Windows підтримує Windows XP, але відповідно до Adobe, "PageMaker 7.x не встановлює і не працювати на Windows Vista." [12] Тим не менше, PageMaker 6,5 буде встановлювати і запускати на Windows Vista [13] .

Припинення

У 2004, Adobe оголосила, що розробка для Adobe PageMaker перестав, але, що Adobe буде продовжувати продавати і підтримувати його. InDesign був представлений як наступника продукту. [15] Оновлення з PageMaker в InDesign 2,0 і (після виходу InDesign CS) "PageMaker Plug-в упаковці" запропонували, у якому міститься PageMaker-специфічних особливостей і довідки, безкоштовний Myriad Pro шрифти та шаблони.