a

суботу, 28 серпня 2010 р.

Adobe Integrated Runtime

Adobe Integrated Runtime

[0]
[1]
Adobe Integrated Runtime (AIR), також відомий як Adobe AIR, є крос-платформна середу розроблена Adobe Systems для створення насичених Інтернет-додатків з використанням Adobe Flash, Adobe Flex, HTML, Ajax або, що може бути розгорнутий як настільних додатків.

Огляд

AIR призначена для універсальної середовища виконання, що дозволяє існуючим Flash, Actionscript, HTML або JavaScript код і бути використані для побудови Інтернет-додатків, які мають багато спільних рис більш традиційних настільних як програм. Adobe позиції, в якості браузера менш для виконання Rich Internet Application и (RIA), які можуть бути розгорнуті на робочому столі, а не повноцінного застосування рамок. Або розгортання парадигма забезпечує свої переваги і недоліки. РИА розгорнуті в браузері, не вимагає установки, наприклад, у той час як один розгорнутий з AIR вимагає застосування бути упаковані з цифровим підписом, і встановлений на локальній файловій системі користувача. Це забезпечує доступ до місцевих зберігання і файлових систем, а браузер розгорнутих додатків більш обмежені в тому, де і яким чином дані можуть бути доступні і зберігається. [3] РІС магазин даних користувачів на своїх серверах, в більшості випадків, а й здатність до споживання і роботи з даними по локальній файловій системі користувача, забезпечує більш високу гнучкість.
На 28 січня 2009, Adobe заявили, що існує більше 100 мільйонів установки Adobe AIR в усьому світі, і що "більшість виконання установки AIR статися під час першого застосування AIR встановлений користувачем." [5] Велика кількість установок насправді зумовлені тим, що Adobe AIR був включений усі завантажені установки Adobe Reader 9 (випущений в липні 2008 р.), не варіант для виключення або скачати або установки. [7] За станом на лютий, 2010, Adobe, як і раніше розшарування Adobe AIR (поряд із застосуванням Acrobat.com) з Adobe Reader 9.3 завантажити, не варіант для ізоляції, а також інсталяційний файл для Adobe Reader 9.3, як і раніше встановлює Adobe AIR без дозволу користувача.

Версії

"Аполлон" Бета 1,0

Adobe зробив публічний реліз превью AIR (тоді він називався "Аполлон") разом з комплектом програмного забезпечення розвитку (SDK) і розширення для розробки додатків з Аполлон рамках Flex, на 19 березня 2007.
На 10 червня 2007, "Аполлон" був перейменований в повітря і публічний реліз бета-версії середовища виконання було розпочато. Public Beta 2 AIR SDK був випущений на 1 жовтня 2007. Public Beta 3, була випущена 12 грудня 2007.

Adobe AIR 1,0

Версія 1.0 Adobe AIR виконання і SDK був випущений 25 лютого 2008. [9] [11]

Adobe AIR 1.1

Версія 1.1 Adobe AIR був випущений 16 червня 2008. Цей реліз включає в себе ряд нових функцій, в тому числі:

Підтримка додаткових Мови, включаючи традиційний китайський, спрощена китайська, французька, німецька, італійська, японська, корейська, португальська, російська та іспанська
Підтримка локалізації назва, опис локальній базі даних повідомлень про помилки програми
Новий варіант, який дозволяє програмі бути змінений старий сертифікат на нову при збереженні самобутності застосування (наприклад, з власного сертифікату для ланцюгової сертифікат)
Нове властивість для виявлення місця на диску
Нове властивість для виявлення чи віконний менеджер хостинг операційної системи підтримує прозорість
Крім того, версія 1.1 включає підтримку Microsoft Windows XP Tablet PC Edition і 64-розрядних версій Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate і підприємництва. [13]

Adobe AIR 1.5

Adobe AIR 1.5 була випущена 17 листопада 2008. Нові можливості включають:

Підтримка шифрування в локальній базі даних
Включення Flash Player 10 функцій
Оновлена версія WebKit з підвищення продуктивності за рахунок нового інтерпретатора JavaScript
Підтримка 5 нових Мови, включаючи чеська, голландська, шведська, турецька та польська
Adobe AIR 1.5 Linux

Стабільна версія Linux була випущена 18 грудня 2008. [15] [16]

Adobe AIR 1.5.1

Звільнено 24 лютого 2009, AIR 1.5.1 в основному сумісність оновлення включає в себе виправляє помилку і оновлень безпеки.

Adobe AIR 1.5.2

Звільнено 30 липня 2009, AIR 1.5.2 представив ряд незначних нових можливостей і проблем з сумісністю. Деякі з важливих виправлень:

При використанні повноекранного режиму інтерактивного програми за допомогою 1.5.2 імен може захопити натискання клавіші виклику події та preventDefault () метод події
SWF зміст вбудовані в контейнер HTML тепер може відображатися з певними настройками wmode.
Adobe AIR 1.5.3

Adobe AIR 1.5.3 був випущений 8 грудня 2009. Він включає виправлення для ряду сумісність і питання безпеки. BBC iPlayer Desktop Manager v1.5.15695.18135 є першою версією для використання AIR 1.5.3.
AIR 2,0

Adobe AIR 2 публічна бета-версія була випущена 16 листопада 2009 подальшим бета-2 на 2 лютого 2010 і реліз-кандидат по 11 травня 2010. Крім того, Adobe AIR для Android було оголошено 12 лютого 2010. AIR 2 був офіційно випущений для Windows, Mac OS і Linux на 10 червня 2010.
Середовище розробки

Adobe надає три шляхи розвитку AIR програми:
HTML / Ajax, або за власною Dreamweaver CS4 Adobe в (На додаток до Dreamweaver CS3), інший редактор HTML або стандартний текстовий редактор, спільно з AIR SDK. [18]
Adobe Flash Builder (раніше Adobe Flex Builder)
Flash CS4
Dreamweaver CS4/CS3 вимагає додаткових розширень для компіляції програм AIR, [20] як і Flash CS3 у вигляді оновлення. [22] Крос-платформенний характер виконання означає будь-який редактор HTML, у поєднанні з AIR SDK, можуть створювати додатки AIR. AIR сама використовує WebKit HTML рендеринга, а також Flash і PDF технологій. [24]

JavaScript рамки

Adobe AIR програми можуть бути написані повністю JavaScript. JavaScript Adobe AIR є зміна незначно в порівнянні із браузерами в тому, що він не підтримує динамічне виконання коду під час виконання в застосуванні пісочниці (тобто допускається всередині незастосування або браузер пісочниця). За безпеки офіційний документ Adobe AIR, [25] це обмеження, спрямованих на запобігання віддалене вміст від нападу системі користувача. Через це обмеження, JavaScript рамки, які використовують функції JavaScript, як EVAL () спочатку не були сумісні з Adobe AIR. Разом з тим ряд механізмів, включаючи Dojo Toolkit, JQuery, ExtJS і були оновлені з метою підтримки застосування в пісочниці Adobe AIR. Деякі структури, як MooTools вже були сумісні.
Дані параметри

AIR складається з чотирьох способів роботи з даними:
сервер баз даних через веб-сервіси
локальний файл XML
локальній базі даних SQLite поставляється з AIR
зашифровані місцевому магазині включені AIR